Naslovna 
 Info 
 Apartmani 
 Rezervacije 
 Vis 
 Fotogalerija 
 Kontakti 
 


Otok Vis, godinama skrivana ljepota ekološki čistog mora, zaštičenog podmorja, bogatog potopljenim brodovima i čudesnim slikama morske flore i faune.
Odmorite se na skrivenim plažama brojnih uvala otoka, u prozirno plavom moru i toplom viškom suncu.Boravite u povijesnim ambijentima srednjovjekovnih gradova Visa i Komiže gdje odzvanjaju glasovi pjevačkih klapa, a svoj duh obogatite posjetom Arheološkom i Ribarskom muzeju.Zaplovite s nama do bezimenih uvala otoka, prema Biševu, Modru špilju, biseru Jadranskog mora čiji neponovljivi svjetlosni efekti prelijevanja plavih i srebrenih boja oduševljavaju posjetitelje.


Otok Vis je najudaljeniji veći otok u grupi srednjodalmatinskih otoka. Udaljen je 45 km od kopna, a od otoka Hvara dijeli ga (8 km širok Viški kanal. Površina otoka je 90,3 km2, dok je površina viškog arhipelaga (Palagruža, Biševo, Sv.Andrija, Budihovac, Jabuka, Brusnik i dr.) oko 103 km2 Dužina obale Visa je oko 77km. Vis je povezan redovitim trajektnim Iinijama s otokom Hvarom, Splitom te u Ijetnim mjesecima s Anconom na talijanskoj obali.

Otok Vis pripada jadranskom tipu sredozemne klime vrućih i suhih ljeta te blagih i vlažnih zima. Srednja godišnja temperatura je iznad 16°C. Prosječna temperatura je Ijeti za stupanj do dva niža nego na kopnu, a zimi za stupanj do dva viša. Prosječna godišnja količina padalina je oko 800 mm po m2, što je nešto manje nego na susjednim otocima i kopnu, dok zbog svoje geološke građe otok ima više izvora pitke vode nego li susjedni otoci.